Møbler og Interiør

Møblene er designet av Nina von Hirsch Design As.

Bord,  krakker, små benker og stolene er håndlagd av lokale tresorter som afrikanerne selv produserer møbler og gjenstander av. Trevirke er hardt og møblene solid av den grunn.

Stolene tapetseres på verkstedet i Norge med Woodin canvas fra Elfenbenkysten eller Kente stoffer fra Ghana. Tradisjonelt er det menn som vever disse stoffene i strimler som deretter syes sammen til lengder på ca.6m. 

Kente veves i tykk, silke og bomull. Det er kostbare tekstiler og er ment som klede for stammehøvdinger, konger og viktige mennesker. De forskjellige fargene og mønstrene sier noe om hvem, hva og hvor.

I kryssningen mellom det karakteristiske afrikanske uttrykk og vestens interiør design oppstår et hav av muligheter for et vakkert og et annerledes uttrykk og design. Dette har jeg tatt tak i og driver idag et lite utendørsverksted i Accra der jeg arbeider med et team av dyktige håndverkere fra SubSahara, vest Afrika. Vi produserer møbeldesign tuftet på den allerede etablerte "Colonial Style" og på tradisjonelt håndverk fra VestAfrika.
 

Møbler og innredning i nordiske hjem bærer ofte preg av det rene skandinavisk design, men jeg ser ikke dette som en hindring for å introduserer mørke og gjerne litt tunge møbler og interiør. Tvert imot synes jeg dette utgjør en vakker blanding som åpner opp for å kunne ta tilbake og smette inn gamle arvemøbler og interiør som vi over lang tid har byttet ut til fordel for det moderne og noen ganger litt "språkløse" design.
 
 Jeg ønsker å bidra til anvendelsen av vår egen individualitet i innredningen av våre hjem, så og si ta et lite skritt til siden for de konforme møbelkatalogsidene og likevel føle oss trygg på at de hjem vi selv skaper satt sammen av gjenstander fra vår egen historie og vår nye valg utgjør vakre og personlige hjem.

VestAfrika byr på flotte tekstiler i grafiske stilsikre design som kler den rene skandinaviske stil.

Disse tekstilene henter jeg hjem og videreforedler stoffene over til spennende innslag i våre innteriør i form av møbeltapetsering, puter og andre tekstilinnslag for hjemmet.