Smykker

Da portugiserne kom til Gullkysten på fjortenhundretallet for å bytte til seg gull hadde de med seg Venezianske glassperler som attraktiv byttevare.  Afrikanerne synes de var vakre og byttet gull mot fargerike perler. Disse perlene fikk sterk bytteverdi og ble kalt for Trading Beads.

VestAfrikanerne begynte etterhvert å støpe sin egen utgave av den Venezianske perlen av glass og fin sand som de brukte som Trading Beads eller penger.

Disse steinene/beadsene er utrolig vakre og den dag idag finnes der bare et sted utenfor Kroko hvor de ennå lages på samme vis som for ca 500 år tilbake.. Det lille verkstedet har ikke elektrisitet og hver og en perle er håndstøpt og hånddekoret.

Jeg designer og lager smykkene og de består av TradingBeads, perler av resirkulert glass og bronseornamentikk dyppet i plett med litt gull fra Gullkysten, "Moon Stone" fra Niger og anheng fra Tuaregene i Mali. På enkelte design bruker jeg gjerne Chanel beads og Swarovsky krystaller for å imøtekomme det vestlige tilsnitt.

Hver eneste smykke har sitt eget særpreg og er unik.